0

Repülőjegy foglalás USA-ba

A legfontosabb dolog, amellyel tisztában kell lennünk, amennyiben az USA-ba foglalunk repülőjegyet az, hogy az út során az Egyesült Államokba való belépéshez szükséges az útlevél, vízum vagy beutazási engedély felmutatása. Ezek hiányában a repülőjegy foglalás se jöhet létre.

Abban az esetben, ha az USA-ba utazó magyar állampolgárok rendelkeznek úgynevezett chip-es útlevéllel (bordó színű), nem szükséges a vízum, amennyiben az Egyesült Államokban való tartózkodásuknak ideje nem több, mint 90 nap, valamint ha látogatásuk magáncélú vagy üzleti. Ebben az esetben rendelkeznie kell egy úgynevezett ESTA engedéllyel, amely az interneten is igényelhető. Más esetekben érvényes vízum szükségeltetik.

Repülőjegy foglalás USA-ba

Repülőjegy foglalás USA-ba

További feltétel az, hogy a kiutazó személy útlevelének érvényesnek kell lennie a kint tartózkodás teljes idejére. Mindemellett az USA-ba személyeket szállító légitársaságoknak ki kell szolgáltatniuk bizonyos adatokat utasaikról az USA Belbiztonsági Hivatalának (DHS), mely által biztonságosabb az utazás, és az Egyesült Államok biztonsága is garantált.

Amennyiben a repülőjegy foglalás az USA-ba történik, a repjegy kiállításakor a következő adatokat kell megadnunk úgy a légitársaságok irodáiban, mint internetes foglalás esetén: az utazó teljes neve (amely az útlevélben szerepel), születési dátuma, neme, állampolgársága, útlevél száma, az útlevél lejárati ideje, az útlevél kiállításának helye (ország), valamint az Egyesült Államokban a tartózkodás címe (város, utca/tér, házszám, állam, irányítószám stb.).

  
Iktatva: Repülőjegy foglalás Címkék: , , ,

Írj most.

Küldés
Repülőjegy árak 2018