0

Repülőjegy foglalás törlése

Igen gyakori kérdés és probléma a repülőjegy foglalás törlése. Előfordul, hogy közbejön valami, vagy az utasok meggondolják magukat, és törölni szeretnék a lefoglalt repülőjegyet. Több eljárás is létezik ez ügyben, melyek nem mindig kedvezőek a repjegyfoglalásukat törölni szándékozó személyekre nézve. A repülőjegy foglalás törlésének feltételei a kormányrendeletben is szerepelnek.

Ennek megfelelően az a személy, aki lefoglalta a repülőjegyet, jogosult annak törlésére, a menetrend szerinti járat indulási idejét megelőző tizennégy napban. Amennyiben a járat indulási napja előtti tizennégy nap valamelyikén a foglalást végző törölni szeretné jegyfoglalását, jogosult a jegy teljes vételárának visszatérítésére. Mindazonáltal ezt az összeget csökkentik a törlési díjjal, az egyéb szolgáltatások díjával, valamint a rendelkezésre tartási díjjal, melyet azért vonnak le, mert fenntartották a helyet az utas számára.

Repülőjegy foglalás törlése

Repülőjegy foglalás törlése

Amennyiben haláleset következik be a családban (szülő, nagyszülő, unoka, gyermek, házastárs) a lefoglalt járat indulási idejétől számított egy hónapban, az elhalálozás napjától számított egy hónapban külön kérésre, valamint a halotti bizonyítvány felmutatásával jogosult a foglalást végző személy a repülőjegy foglalás törlésére. Ebben az esetben a jegy teljes vételárát visszatérítik.

Abban az esetben, ha a választott légitársaság az adott járat menetrendjébe módosításokat iktat (megváltoztatja az útvonalat vagy az indulási és/vagy érkezési időpontot stb.) a foglalást végző személy jogosult a jegy teljes vételárának visszaigénylésére.

  
Iktatva: Repülőjegy foglalás Címkék: , , ,

Írj most.

Küldés
Repülőjegy árak 2018