1

Repülőjegy foglalás lemondása

A repülőjegy foglalásakor a szabályzatban minden fel van tüntetve a lemondást illetően. Ezek a szabályok társaságonként, a jegy típusától függően változnak. Általában hasonló lemondási árakat szabnak meg, ezért a jegy foglalásánál érdemes jól átolvasni a feltételeket. A repülőjegy foglalás lemondása különböző kötelezettségekkel jár, többek közt számolni kell jelentős lemondási díjjal.

Ha gyakran kényszerülünk a repülőjegy foglalás lemondására, akkor érdemes biztosítást kötnünk. Az úgynevezett sztornó biztosítás megkötése után amennyiben baleset vagy bármilyen más ok miatt le kell mondanunk a repülőjegyet, a biztosító kifizeti a lemondással járó költségeket. Ezt a biztosítást általában az utazás napján kell megkötni.

Repülőjegy foglalás lemondása

Repülőjegy foglalás lemondása

A repülőjegy foglalás lemondását legfeljebb az utazás előtt két órával le kell bonyolítani. Ha 24 órán belül töröljük a foglalást, visszakaphatjuk a repülőjegy árát, viszont a foglalási díjat, poggyászdíjat, hitelkártyadíjat és ehhez hasonlókat sajnos nem. Természetesen lemondási díjat kell fizetni, amely fapados járatoknál, kedvező ár mellett vásárolt jegy esetén igencsak szép összeg.

A repülőjegy foglalás lemondásánál is vannak különleges esetek, amikor nem számolnak fel különböző díjakat, azonban ezeket alapos érvekkel kell alátámasztani, és a társaság dönti el, hogy miként jár el az ügyben. Ilyen különleges esetnek bizonyulhat például egy haláleset. Ha hivatalos halotti bizonyítvánnyal indokoljuk a foglalás lemondását, akkor nem kell lemondási díjat fizetnünk, és a legtöbb társaság biztosít egy másik jegyet, egy másik, számunkra megfelelő időben induló járatra.

  
Iktatva: Repülőjegy foglalás Címkék: , ,

Egy hozzászólás "Repülőjegy foglalás lemondása"

  1. haszilo robert szerint:

    Tisztelt cim

    A legitarsasagukat igenybe veve jegyet foglaltam a Leeds-Budapest vonalon az angliai Dewsbury utazas irodaban 2014.10.09-re. A jegy referencia szama(2LF39P) A kovetkezo problemammal fordulnek onokhoz bizalommal, miszerint elhalaszthatatlan munkalehetoseg nyilt szamomra igy a repulés idopontja alkalmatlan. Kovetkezo lepesben milyen alternativat tudnanak szemelyemnek nyujtani.
    U.i. sajnos nem tudok ékezetet irni a jelen eszkozommel igy ezt tekintség hivatalos kérelmemnek, megértésuket koszonom.

Írj most.

Küldés
Repülőjegy árak 2018