0

Repülőjegy foglalás útlevél nélkül

Általában az útlevél a repülőjegy foglalás elengedhetetlen része. Mi történik viszont abban az esetben, ha a repülni vágyó nem rendelkezik érvényes útlevéllel? Normál körülmények között a repülőjegy foglalás útlevél nélkül nem jöhet létre, ugyanis szinte minden esetben a személyes adatok között fel kell tüntetnünk útlevelünk számát is.

A repülőjegy foglalás útlevél nélkül attól is függ, hogy milyen távolságon, melyik országba és melyik légitársasággal szeretnénk repülni, ugyanis rövid távon a fapados légitársaságok esetében nem minden országba való belépésünkkor kérik az útlevelet. Hosszabb táv és olyan ország esetén, amelybe a belépéshez vízum és útlevél is szükségeltetik, a repülőjegy foglalás útlevél nélkül nem hajtható végre. Mégis léteznek olyan kiskapuk, amelyek segítségével ez is megoldható.

Repülőjegy foglalás útlevél nélkül

Repülőjegy foglalás útlevél nélkül

Az egyik ilyen az lenne, hogy foglaláskor a régi útlevélszámot kell megadni, mely idő alatt az új útlevél elkészítése folyamatban van. Amikor megjön az új útlevél, fel kell hívni a választott légitársaságot az átírás végett. Lehet, hogy emiatt pluszköltséget számolnak majd fel.

Egy másik kiskapu az utazási iroda lenne, ahol általában elintézik a repülőjegy foglalást útlevél nélkül. Csak az országba való belépéskor kötelezhetnek az útlevél és a vízum felmutatására, ezért a vízum és az új útlevél ügyintézésének idejét bele kell kalkulálni a jegyfoglalás és az indulás napja közti időbe. 

  
Iktatva: Repülőjegy foglalás Címkék: , , ,

Írj most.

Küldés
Repülőjegy árak 2018