0

Repülőjegy árak változása

Amikor repülőjegyet vásárolunk, nagyon fontos szempont, hogy mennyibe kerül a jegy. Tudnunk kell, hogy nem csak a társaságok között lehet nagy a különbség, hanem akár két járat között is. A repülőjegy árak változása több tényezőtől is függ. Ha megfigyeljük, láthatjuk, hogy a hétvégi árak szinte mindig drágábbak, mint a hétköznapiak. Emellett ha turistaszezonban, például nyáron, a nagy nyaralások idején akarjuk megvásárolni a jegyet, akkor biztos, hogy 20-25%-kal is többe kerülhet a jegy.

A repülőjegy árak változása függ attól is, hogy egy bizonyos járat mennyire keresett. Tehát ha egy járatra többen váltanak jegyet, akkor valószínű, hogy a megmaradt jegyek folyamatosan drágábban kelnek el.

Repülőjegy árak változása

Repülőjegy árak változása

A légitársaságok általában annál olcsóbban adják a jegyet, minél korábban vesszük meg. A repülőjegy árak változása tehát függ a vásárlás időpontjától is. Például ha augusztusban szeretnénk utazni, akkor ha május-júniusban vásároljuk meg a jegyet, biztos, hogy olcsóbb lesz, mint júliusban vagy augusztusban.

A last minute jegyek is nagyban hordozzák a repülőjegy árak változását. A légitársaságok kevés esetben akciózzák a jegyeket, legtöbbször olyan esetben, ha nagyon sok szabad hely marad egy bizonyos járatra. Ilyen esetekben olcsóbban próbálják értékesíteni, hogy ne kelljen a repülőnek üres helyekkel indulnia. Azonban a last minute jegyekre nem lehet alapozni, hisz kiszámíthatatlan hogy lesz vagy sem. Épp ezért minél hamarabb érdemes megvásárolni a repjegyet, mert így biztosak lehetünk benne, hogy olcsóbban juthatunk hozzá.

  
Iktatva: Repülőjegy árak Címkék: , , , ,

Írj most.

Küldés
Repülőjegy árak 2018