0

Milyen célt szolgál a légitársaságok kódja?

Ha egy intézményt vagy vállalkozást szeretnél elindítani, rengeteg feladat és munka vár rád. Ezen feladatok közé sorolható az is, hogy cégednek többek között szüksége van egy kódra. A kódok a megkülönböztetést szolgálják, és általában két-három betűből állnak. Ezért ha egy légitársaság után kutatunk, fontos ismernünk a légitársaságok kódjai közül néhányat.

Légitársaságok kódja

Légitársaságok kódja

 A légitársaságok kódjai – hasonlóan bármely kódhoz – az egyszerűségre törekednek, ezért nem hosszúak. Ezek a kódok azért fontosak, mert ez alapján lehet megkülönböztetni a légitársaságot, és sokszor egy adatbázisban is a kód alapján lehet leginkább megtalálni őket. Sokkal egyszerűbb azt keresni, hogy DL, mint ha Delta Air Lines-t keresünk, vagy az UA-t használni az United Airlines helyett.

Amint már említettem, a légitársaságok kódjai rövidek, nem hosszabbak két betűnél. Viszont egy-egy légitársaság kódja nem két betűből áll, hanem egy betűből és egy számból. Ilyen például a B6, amely a Jetblue Airways Corporation társaság kódja vagy a 4U, amely a Germanwings kódja. Ezen társaságok azért használnak számokat a betűk helyett, mert az adott betűk már foglaltak.

Tehát ha egy társaságot szeretnél megjegyezni, vagy egy adatbázisban keresgélsz utána, ajánlatos a légitársaság kódját megjegyezni, hiszen így sokkal hamarabb megtalálod, ugyanakkor megjegyezni is könnyebb két betűt, mint egy hosszú nevet.

  
Iktatva: Légitársaságok Címkék: , ,

Írj most.

Küldés
Repülőjegy árak 2018