0

Miért fontosak a légitársaságok emblémái?

Mint tudjuk, az embléma az a szimbólum, ami legjobban kifejezi az adott intézményt vagy céget. Legtöbb ember jó vizuális képességgel rendelkezik, így a nevek helyett inkább megjegyzi a képeket, és ahhoz köti a neveket. Egy személyt is legelőször az arca alapján ismersz fel, csak azután jut eszedbe a neve. Emiatt fontos egy cég működésében, tevékenységében is a saját embléma. A légitársaságok emblémái is erre alapoznak.

A légitársaságok emblémái – hasonlóan más logókhoz – az adott társaság jellemzőit próbálja képbe önteni. Ezért gyakran használnak egy madarat vagy akár egy földgömböt ölelő repülőt szimbólumként, de vannak olyan emblémák is, amelyek a földrészeket ábrázolják.

Légitársaságok emblémái

Légitársaságok emblémái

Bizonyára más cégeknél is észlelted már, hogy a logókon nem csak egy kis kép, hanem az adott cég rövidítése vagy neve is szerepel. Nincs ez másképpen a légitársaságok emblémáinál sem. Sok légitársaság emblémájában a cég nevét díszítik ki különféle elemekkel. Például a nevet színes, dőlt betűkkel írják, és hogy a figyelmedet még inkább odavonzza, még rajzolnak egy repülőt is a betűk folytatásánál.

A légitársaságok emblémái révén arra törekednek, hogy ha meglátjuk a képet, rögön tudjuk társítani a nevet is. Ezért ha meg szeretnéd jegyezni kedvenc légitársaságod nevét, vagy egyszerűen csak szeretnél minél több légitársaságot ismerni, akkor elsőként az emblémát jegyezd meg.

  
Iktatva: Légitársaságok Címkék: , , , ,

Írj most.

Küldés
Repülőjegy árak 2018