0

Légitársaságok rövidítése a könnyebb megjegyzés érdekében

Különféle rövidítések bizonyára mindenki számára ismertek. Rohanó világunkban egyre több mindent rövidítünk le, hogy könnyebb legyen az adott dolgot megjegyezni. Bár ezek a rövidítések sokszor nem egyértelműek, mégis a köznyelvben sokszor használjuk őket. Amikor egy intézményt vagy céget kívánunk megjegyezni, gyakran könnyebb és egyszerűbb a rövidítést használni. Más cégekhez hasonlóan a légitársaságok rövidítése is könnyen megjegyezhető.

A légitársaságok rövidítése – mint bármely rövidített forma – az egyszerűségre törekszik, és az adott társaság nevét alakítja mozaikszóvá, ami a könnyebb megjegyzést biztosítja. Mindenki számára könnyebben észben tartható, ha például az Air Berlin helyett az AB-t jegyzi meg.

Légitársaságok rövidítése

Légitársaságok rövidítése

Leggyakrabban azonban a hosszabb nevű légitársaságok használják a név helyett a rövidítést. Ilyen például a BALKAN vagy a LUXAIR. Ezen légitársaságok rövidítései már sokkal ismertebbek, mint maguk a nevük, ugyanis annyira hosszú az adott név, hogy az ember képtelen lenne megjegyezni.

Fontos szempont, hogy a légitársaságok rövidítései nem egyezhetnek meg egymással. Tehát ugyanolyan rövidítés nem szerepelhet két különböző légitársaságnál. Ez azért fontos, hogy elkerüljék a félreértéseket. Bizonyára senki nem szeretné, ha egy rövidítést megjegyezve más légitársasághoz irányítanák, mint amelyiket valójában kereste. Összegzésként tehát a rövidítések fontos szerepet játszanak egy cég működésében, mivel az emberek ezeket könnyebben jegyzik meg, és ezek alapján keresik fel őket.

  
Iktatva: Légitársaságok Címkék: , ,

Írj most.

Küldés
Repülőjegy árak 2018