0

Légitársaságok felügyeleti szerve

Általában minden országnak megvan a saját légitársaságokat felügyelő szerve. Magyarországon ez a feladat a Nemzeti Közlekedési Hatóságra (NSA) hárul, mely nemcsak a légitársaságokat tartja szemmel, hanem felelős a közutakon, vízen és vasúton történő zavartalan közlekedésért egyaránt. Európában létezik továbbá egy olyan bizottság is, mely a légitársaságok felügyeleti szervét vizsgálja Európa összes országában, tehát Magyarországon a Nemzeti Közlekedési Hatóságot.

Ez az Európai Bizottság legutóbb 2012 októberében járt Magyarországon, ahol a magyarországi légi közlekedés biztonságát vizsgálta, valamint az ezért felelős fent említett Nemzeti Közlekedési Hatóságot. Mind a légitársaságok, mind pedig a hatóság jelesre vizsgáztak, ugyanis az Európai Bizottság semmi kivetnivalót nem talált működésükben.

Légitársaságok felügyeleti szerve

Légitársaságok felügyeleti szerve

A bizottság szúrópróbaszerűen választott ki egy légitársaságot, melynek minőségbiztosítási tevékenységéről a gyakorlatban is meggyőződhetett. Ezután átnézték a légi közlekedéssel kapcsolatos magyar jogrendszert is, amelynek értelmében kell a légitársaságoknak eljárniuk, valamint arra is kíváncsiak voltak, hogy hogyan alkalmazza Magyarország az Európai Unió által előírt, repüléssel kapcsolatos jogrendszert.

Az ilyen mélyreható rutinellenőrzések nélkülözhetetlenek, ugyanis százak életébe kerülhet egy meghibásodott repülőgéppel történő utazás. Ezt igyekszik kiküszöbölni az Európai Bizottság Európa-szerte, melynek vizsgáján Magyarország kitűnő eredménnyel ment át. A légitársaságok felügyeleti szervére tehát nagyon fontos feladat hárul, melyet ha nem végez el körültekintően, azt kockáztatja, hogy bevonják légitársaságainak repülési engedélyét.

  
Iktatva: Légitársaságok Címkék: , ,

Írj most.

Küldés
Repülőjegy árak 2018