0

Légitársaságok Debrecenben

Magyarországon nemcsak a fővárosban van repülőtér, hanem a kisebb városokban is, mint amilyen Debrecen. Debrecen is számos légitársaságnak ad otthont, úgy mint a Germania, Wizz Air, Malév Air Kft., Tailwind Airlines stb. Ezek a légitársaságok Debrecen egyetlen repülőterét használják, az Airport Debrecent. Ezen légitársaságok mindegyike rendelkezik internetes weboldallal és kihelyezett irodákkal, ahol megtekinthetőek a járatok menetrendjei, úticéljai, árai és akciói. Ugyanitt lefoglalhatjuk a repülőjegyeket is.

Légitársaságok Debrecenben

Légitársaságok Debrecenben

A Debreceni Repülőtér 1930-ban indított először járatot, mely postai küldeményeket szállított. Ezután katonai és sport célokra is felhasználták a repteret. A Debreceni Repülőtér a második világháború alatt a magyar bombázó gépek bázisaként funkcionált, később pedig rendszeres belföldi járatokat indítottak innen Budapestre és Magyarország többi nagyvárosába.

1946-1968 között Ferihegy kitérő repülőtereként volt használatos, melynek következtében forgalma is jócskán megnőtt. A második világháború végétől a Debreceni Repülőteret szovjet csapatok szállták meg és 1990-ig az ő hatáskörükbe tartozott. 1991-ben a reptér visszakerült a magyar állam tulajdonába.

Folyamatos fejlesztések és javítási munkálatok után, 2004. április 22-én állandó határátkelőhelyet létesítettek és vámúttá nyilvánították. Ezen változások után a Debreceni Repülőtér egyenrangúvá vált a Budapest Ferihegy Airport Nemzetközi Repülőtérrel. A Budapesten megtalálható nemzetközi légitársaságok Debrecenben is nagyrészt megtalálhatóak, ami nagyon jó a határ mellett élőkre nézve, ugyanis egy repülőút miatt nem kell felutazniuk a fővárosba.

  
Iktatva: Légitársaságok Címkék: ,

Írj most.

Küldés
Repülőjegy árak 2018