0

Diszkont légitársaságok jellemzői

A diszkont vagy magyar nevén fapados légitársaságok közös jellemzője, hogy jóval alacsonyabb áron kínálják repülőjegyeiket, mint hagyományos társaik, de ez a komfortjukban is meglátszik, ugyanis az ilyen repülőgépeken a kényelem csak másodlagos szempont, az első az olcsóság.

A diszkont légitársaságok jellemzői között szerepel továbbá az alacsony ár mellett az is, hogy az ilyen repülőgépek másodlagos vagy harmadlagos repülőtereket használnak, melyek távolabb esnek a városoktól vagy az úticéltól, ellentétben a hagyományos járatokkal, melyek csak elsődleges reptereken szállnak le, amelyek a városon belül találhatók. Ennek az a hátulütője, hogy a meglátogatni kívánt városba való bejutáshoz buszt vagy egyéb tömegközlekedési eszközt kell igénybe vennünk, melyért külön kell fizetni.

Diszkont légitársaságok jellemzői

Diszkont légitársaságok jellemzői

Figyeljünk továbbá arra is, hogy mennyi idővel az indulás előtt vásároljuk meg a repülőjegyet. Két-három hónappal az indulás előtt szinte nevetséges árakon juthatunk hozzá diszkont repjegyekhez, viszont ha csak napokkal az indulás előtt szeretnénk jegyet foglalni egy diszkont légitársaságnál, kisebb vagyont is fizethetünk. Ez is a diszkont légitársaságok jellemzői közé tartozik, hogy az indulási idő közeledtével nagymértékben megnőnek a jegyárak.

Tehát a diszkont jelzővel az átlagosnál olcsóbb repülőjegyeket kínáló, alacsony költségvetésű és rendszerint alacsonyabb szolgáltatást és minőséget is nyújtó fapados légitársaságokat szokták megnevezni. Ennek ellenére igen nagy sikerük van a turisták körében.

  
Iktatva: Fapados repülőjegyek Címkék: , , ,

Írj most.

Küldés
Repülőjegy árak 2018