0

Diszkont légitársaságok hatása

A diszkont légitársaságok – közismert néven fapados légitársaságok – megjelenése döntő szereppel bír a légi forgalom történelmében. Ezen társaságok alapkoncepciója, hogy megpróbálják költségeiket a legalacsonyabb szinten tartani, így olcsóbban tudják kínálni jegyeiket. Ebből kifolyólag a diszkont légitársaságok hatása nagymértékben hozzájárult az utasforgalom növekedéséhez.

A diszkont légitársaságok hatása a legjelentősebben a turizmusban figyelhető meg, ugyanis a fapados légitársaságok leginkább turistajáratokat indítanak. Kialakulásuk nagymértékben megváltoztatta a turizmus arculatát. Új utazóközösséget hoztak létre, újabb úticélok elérését tették lehetővé, továbbá vetélytársat jelentenek a hagyományos légitársaságok számára, így arra késztették őket, hogy újragondolják árképzési stratégiájukat.

Diszkont légitársaságok hatása

Diszkont légitársaságok hatása

Számos pro- és kontra érvet lehetne felsorakoztatni arra, hogy a diszkont légitársaságok hatása negatív vagy pozitív, a vita eredménye így sem születne meg. Mindenesetre tény, hogy az elmúlt években jelentősen nőtt a kereslet a fapados légitársaságok után. Ez elsődlegesen az alacsony áraiknak köszönhető, ugyanis míg a hagyományos légtársaságok különböző szolgáltatásokkal próbálják megnyerni utasaikat, addig a fapados járatok alacsony árakkal kecsegtetik az utazni vágyót.

A diszkont légitársaságok hatása a repülőterek forgalmában is jelentősen nyomon követhető, hiszen számos olyan repülőtér forgalma megnőtt, amelyek már a csőd szélén álltak. Továbbá nem csak a régi repülőterek forgalma nőtt, hanem számos új repülőtér jelent meg a légi forgalomban. Tehát a diszkont légitársaságok gazdaságilag is jelentős hatással bírnak.

  
Iktatva: Légitársaságok Címkék: , , ,

Írj most.

Küldés
Repülőjegy árak 2018