0

Diszkont légitársaságok Budapesten

Budapestre nap mint nap rengetegen látogatnak el. Kijelenthetjük, hogy Budapest egy világszínvonalú európai város. Bár Magyarország elég kicsi közép-európai ország, és hírneve sem a legközismertebb, mégis fővárosa a modern nagyvárosok között is megállná a helyét, hiszen rohamosan fejlődik, mindemellett sikerül megőriznie történelmi örökségeit. Mint a világ legnagyobb városaiban, méltón jelentek meg a diszkont légitársaságok Budapesten is.

A diszkont légitársaságokat Budapesten is fapados légitársaságokként emlegetik. A fapados szó eredetileg a vasúti közlekedésben jelent meg a 19. század második felében, amikor három osztályt különböztettek meg az ülések minősége szerint. A legolcsóbb, harmadosztályú vagonokban fapadok voltak – innen ered a név. Nyilvánvalóan a diszkont légitársaságokat is olcsó mivoltuk miatt nevezték el fapados légitársaságoknak.

Diszkont légitársaságok Budapesten

Diszkont légitársaságok Budapesten

Több Európában közismert diszkont légitársaság Budapesten is ismert. Például az Aer Lingus vagy a Ryanair, de nem szabad a Wizzair-t sem elfelejtenünk. Ezek a légitársaságok – bár nem éppen a kényelmükről híresek –, mégis nyugodt utazást biztosítanak utasaik számára, és mindezt elég olcsón.

Mivel egy repülőjegy vásárlásakor itthon még rendszerint az ár dönt, ezért a diszkont légitársaságok Budapesten sokkal keresettebbek. Mivel áraikat sokkal olcsóbban kínálják, sok utazni vágyó ember számára kecsegtetőek. Nem szabad elfelejtenünk, hogy hátrányaik is vannak a diszkont légitársaságoknak, például a pluszköltségek, amik akkor jönnek számításba, ha valamilyen szolgáltatást szeretnénk igényelni utazásunk alatt.

  
Iktatva: Légitársaságok Címkék: , , ,

Írj most.

Küldés
Repülőjegy árak 2018