0

A repülőjegy foglalás visszamondása

A repülőjegy foglalás visszamondása minden légitársaság esetében feltételekhez kötött, éppen ezért ajánlott figyelmesen elolvasni foglalás előtt a szabályzatot. A fapados járatok többségénél nincs lehetőség a jegy árának megtérítésére, esetleg átfoglalás, más időpontra halasztás jöhet szóba, ám ennek is megvannak a költségei.

A repülőjegy stornó biztosítással ki lehet védeni az esetleges kellemetlenségeket, amelyek a repülőjegy foglalás visszamondásakor várhatnak ránk. Kedvezményes áron vásárolt repülőjegy mellé is ajánlott stornó biztosítást kötni, különösen akkor, ha nem teljesen egyértelmű a visszautazás időpontja egy másik országból, vagy betegség miatt, illetve ha más okból utazásképtelenekké válunk. Ilyen estekben a biztosító megtéríti a légitársaságtól vissza nem váltható repülőjegy árának és reptéri illetéknek 80 százalékát. A biztosítás értéke általában a jegy árának 5 százaléka.

Repülőjegy foglalás visszamondása

Repülőjegy foglalás visszamondása

A repülőjegy foglalás visszamondása olyan légitársaságok esetében is időigényes, amelyek nem zárkóznak el teljesen a jegy árának megtérítésétől. Igazolni kell ugyanis a lemondás okát, betegség esetén orvosi igazolással.

Egyes jegyirodák, a légitársaságok üzletszabályzatától függetlenül 5000-8000 forintos díjat számolnak fel repülőjegy foglalás visszamondása, módosítása esetén. Minél kedvezményesebb egy repülőjegy ára, annál szigorúbbak a visszavásárlás feltételei. Amennyiben már a foglalás napján nyilvánvalóvá válik, hogy le kell mondani az utat, ajánlott 24 órán belül jelezni ezen szándékunkat, esetenként ezen időn belül – büntetés nélkül – törölhetjük a foglalást.

  
Iktatva: Repülőjegy foglalás Címkék: , , , ,

Írj most.

Küldés
Repülőjegy árak 2018