0

A repülőjegy foglalás időpontja

A repülőjegy foglalás időpontja körülbelül két hónappal az indulás előtt ideális – az ár szempontjából – vagy egy-két nappal a betervezett utazás előtt. Mindkét esetben a repülőjegyet olcsón kapjuk meg. Az utóbbi módszert akkor alkalmazzuk, ha nincs szálloda lefoglalva, vagy nem egy fontos üzleti megbeszélésről maradunk le – abban az esetben, ha nem férünk fel a járatra.

Ha ünnepek vagy sportesemények idején szeretnénk utazni, a repülőjegy foglalás időpontja három-négy hónappal is előrehozható, megelőzvén így, hogy az ilyenkor esedékes zsúfoltság miatt ne tudjunk helyet kapni akkor és oda, ahová szeretnénk utazni.

Repülőjegy foglalás időpontja

Repülőjegy foglalás időpontja

Egyes vélemények szerint a repülőjegy foglalás időpontja jó, ha kedd délutánra esik. Állításukat azzal indokolják, hogy egyes légitársaságok hétfő este dobnak piacra akciós jegyeket. A konkurens cégek is árcsökkentéssel reagálnak erre, nem akarván elveszíteni utasaikat. Néhány órára van szükség, amíg a megszületett döntések a foglalóirodákhoz kerülnek, így kedd délutánra már több társaságnál is lehet olcsón repülőjegyet foglalni.

Ha fapados géppel szeretnénk utazni – és ha a jegy ára is számít, akkor ajánlott nem péntekre vagy vasárnapra tervezni a repülés időpontját, mivel ezeken a napokon akár dupla árat is fizethetünk a repülőjegy áráért. A repülőjegy foglalás időpontja természetesen az utazás dátuma, a megtekinteni kívánt esemény, rendezvény vagy a betervezett üzleti tárgyalás idejétől függ.

  
Iktatva: Repülőjegy foglalás Címkék: , ,

Írj most.

Küldés
Repülőjegy árak 2018