0

A légitársaságok logói – céljuk a figyelemfelkeltés

Mi más szerepelhetne a légitársaságok logóin, mint egy repülő? Ez a leglogikusabb megoldás. De nézzünk utána, hogy vannak-e ennél sokkal kreatívabb, sokkal érdekesebb jelképei is a légitársaságoknak? Ez országonként, kontinensenként változik. Ahol fejlettebb a technika, ott több az esély az elképesztő szerkesztésekre, csodákra, melyek egy légitársaságot jelölhetnek.

Egy légitársaság létrejöttekor meghatározó szerepet játszhat egy logó. A légitársaságok logóinak minél inkább figyelemfelkeltőbbnek kell lennie. Ha az emberek felfigyelnek az adott képre, elolvassák az apró betűs részt is, s így már megvan az esély arra, hogy a legszebb logóval rendelkező céget válasszák. Ha ránéz valaki egy képre, ami a mi esetünkben egy légitársaság logója, akkor az első benyomás hatására már kialakul bennünk egy kép.

Légitársaságok logói

Légitársaságok logói

Mik a főbb motívumai a légitársaságok logóinak? Elsősorban – mint már említettem – a repülők, ezt követi az adott ország zászlója, ami valamilyen formában megjelenik a logón, de szerepelhet egy város címere is. Az újonnan alakult légitársaságok már kicsit elvontabb logókat is készíttetnek. Ezeken láthatunk olyant, amikor a repülőgépnek csak egy része szerepel, vagy az adott cég neve színekkel kissé „megbolondítva”.

Tehát minél színesebb, minél érdekesebb, minél nagyobb és minél kifejezőbb egy logó, annál többen pillantanak rá, és kezdenek érdeklődni utána. Így ha a légitársaságok a megfelelő logót választják, akár több kliensük is lehet.

  
Iktatva: Légitársaságok Címkék: , ,

Írj most.

Küldés
Repülőjegy árak 2018